12 Şubat 2013 Salı

andız pekmezi yararları (izmirden andız pekmezi temin edilir)

ANDIZ PEKMEZİNİN FAYDALARI VE ANDIZ PEKMEZİNİN KULLANIMI

Sevgili okur,
Andız ağacı yüksek rakımlı yaylalarda yetişen çamgillerden bir ağaç türü olup iğne yapraklıdır.Meyvesi kozalak şeklinde olup önce yeşil, olgunlaştıkça da kahverengi bordo arası bir renk alır.
Sonbaharda olgunlaşan andız kozalakları toplanarak depolanır.Yeterli miktarda andız meyvesi toplanınca burada andız kozalağının kabuğu sert  tabakadan ayrılır.
Asıl pekmez yapımında kullanılan bu kozalakların kabuk kısmıdır.Bu işlem yapılırken birçok yerde kabuk ayrılmaz.Andız kozalağı kırılarak bu işlem yapılır.
Kırılan andız kozalakları
2-3 gün süreyle büyük kaplarda suda bekletilir ve süzülerek tortu kısmı ayrıştırılır.Sonrada kıvama gelinceye kadar kaynatılır.
ANDIZ PEKMEZİ TAMAMEN DOĞAL HALİYLE SAKLANIR.ÖMRÜNÜN UZUN OLMASI İÇİN ASLA KATKI MADDELERİNE İHTİYAÇ DUYULMAMALIDIR.



ANDIZ PEKMEZİNİN KULLANIMI

ANDIZ pekmezi doğal ilaç niteliğindedir.Andız pekmezi; bronşit, öksürük, sarılık, kaşıntı, egzama, mide bulantısı,
akciğer, karaciğere faydalı bir pekmezdir.
Bütün pekmez cinslerinde olduğu gibi kan yapıcıdır ve enerji verir


Andız ağacının meyvelerinden elde edilen pekmez türüdür. Andız kozalaklarından elde edilen "andız özü"yle pekmez yapılır.Harnup pekmezi gibi buda Mersin ve çevresinde sık yapılan bir pekmez türüdür. Bronşit, öksürük, sarılık, kaşıntı, egzama, mide bulantısı, akciğer, karaciğere faydalı bir pekmezdir. Bütün pekmez cinslerinde olduğu gibi kan yapıcıdır ve enerji verir.Tadı değişiktir. biraz acımsıdır.
Pekmez, yoğun tadı dolayısıyla genellikle tek başına tüketilmez. Şifa amaçlı kullanılırken ilaç gibi kaşıkla içilebileceği gibi, tahin ile karıştırılarak da sofrada gıda olarak tüketilebilir. Karsambaç da pekmezin üzerine ekilebilecek malzemelerden biridir.


 
SAĞLIKLI YAŞAM İÇİN PEKMEZ TÜKETİMİ OLDUKÇA ÖNEMLİ.ÖZELLİKLE PEKMEZLER KAN YAPICI ÖZELLİĞE SAHİP .
ANDIZ PEKMEZİNİN FAYDALARINI SAYMAKLA İTİREMEYİZ.
İŞTE BİRKAÇ ÖRNEK:
1-KANSIZLIK
2-BRONŞİT
3-ASTIM

4-NEFES DARLIĞI
5-AĞIZ İÇİ YARALAR
6-EGZAMA
7-KAŞINTI
8-MİDE BULANTISI

ÖZELLİKLE AKŞAMLARI YATMADAN ÖNCE DÜZENLİ OLAAK 1 KAŞIK ANDIZ PEKMEZİ İÇENLER  15 İLA 20 GÜNDE İYİLEŞMEKTEDİR.
ORGANİK ANDIZ PEKMEZİ ALMAK ÇOK ÖNEMLİ
GÜNÜMÜZDE ANDIZ HARNUP, KEÇİBOYNUZU,ÜZÜM PEKMEZİ, NAR EKŞİSİ GİBİ VE DE EN ÖNEMLİSİ BAL GİBİ ÇOK TALEP OLAN ÜRÜNLERDE İNSAN SAĞLIĞINI HİÇE SAYAN UYGULAMALAR GÖRMEKTEYİZ.ÖZELLİKLE ÜRÜNÜN KORUNMASI İÇİN KATKI MADDELERİ KULLANILMAKTADIR.BU DURUM HEM ÜRÜNÜN DEĞERİNİ VE FAYDA VE YARARLARINI YOK ETMEKTE VEDE İNSAN SAĞLIĞININ OLUMSUZ ETKİLEMEKTEDİR.


 andız pekmezi yararları, andız pekmezi faydaları, andız pekmezi ahmet maranki, andız pekmezini nasıl temin edebilirim, ahmet maranki andız pekmezi,andız pekmezi fiyat,andız pekmezi fiyatları,andız pekmezi faydası,ibrahim saraçoğlu andız pekmezi faydaları,andız pekmezi faydaları nelerdir,andız pekmezi ve faydaları,andız pekmezi nasıl tüketilir,andız pekmezi nasıl kullanılır,orjinal andız pekmezi,organik andız pekmezi,hakiki andız pekmezi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder